14. Čivić Zaim

6 komentara

  1. Neophodna je odgovornost UN za tragediju građana Žepe i Srebrenice, s obzirom na preuzete obaveze UN po odgovarajućim rezolucijama Savjeta bezbjednosti;

    1. UN nisu iskoristili mehanizme zaštite ovih područja i građana u njima. Naprotiv, predstavnici UN za BiH i bivšu Jugoslaviju koji su nadležni za upotrebu mehanizama zaštite, spriječili su njihovu realizaciju i, na taj način, nećinjenjem, saučestvovali u zločinu genocida;
    2. Pripadnici snaga UN nisu obezbijedili ni sigurnu evakuaciju stanovništva i na taj način omogućili su agresoru da počini genocid nad civilnim stanovništvom.

  2. Hahahaha! Čivić kapetan JNA, artiljerac, deyertirao sa Vukovarskog ratišta i pobegao sa ženom u Švajcarsku bez poroda jer je bio jalov. O njegovoj hrabrosti se još uvek govori kako je celokupnu stražu svoje jedinice povukao i rasporedio oko svoje kuće gde je spavao kada je bio na vukovarskom ratištu. Karakteristike: podao, plašljiv kao zec i jalov. To rekoh i njegovom komadantu Naseru Oriću u razgovoru kod Srebrenice, jer njega nisam mogao čuti preko sredstava veze, jer su ga zarobile srpske snage i zatvorili u Sarajevu, gde ga je čuvao njegov vojnik sa vukovarskog ratišta. Pustili su ga iz zatvora u razmeni za veliki broj srba, jer su muslimani mislili da nečemu vredi. Umro je od srca, jer strahovi koje je preživljavao nisu mogli da ga puste da i dačje živi. A i čemu da živi kada ničemu nije ni vredeo, a vreme života je protraćio. Šteta što je takav i živeo!

  3. Ako je to Čivić Zaim koji je na službio bio u kasarni u Čupriji artiljerac igrao odbojku onda ste u pravu taj ne vredi ničemu, Kad je sve počelo psovao i Hrvate i Muslimane a onda pobegao meni neynano kuda mada smo se u Čupriji družili.

Komentariši