Dobrodošli na blog GDS BiH OO Hadžići

GRAĐANI BOSNE I HERCEGOVINE ČUVAJTE I BRANITE BOSNU I HERCEGOVINU OD SVAKOGA KO U NJOJ I OD NJE ŽIVI A NE OSJEĆA SE NJENIM GRAĐANOM ILI GRAĐANKOM http://gds.ba/

21.09.2008.

U KSIRC-u se govorilo i o programu

Na sastanku kandidata i simpatizera stranke u KSIRC-u u Hadžićima između ostalog govorilo se i o programu GDS BiH za Hadžiće. Program je predstavila kandidatkinja GDS BiH Tabak Merima, a ovdje ćemo vam dati samo par tačaka iz njega.

Zdravstvenu zaštitu građana Hadžića potrebno je znatno poboljšati. Pored potrebe za organizacijom doma zdravlja na način da građanima pruži svaku zdravstvenu uslugu izuzev bolničkog liječenja, potrebno je da se ova ustanova osposobi za bolju preventivnu zaštitu  zdravlja stanovništva. Neophodno je pri svim školama uspostaviti stomatološke ordinacije i postaviti normative za njihovo postojanje.

   Zaštiti zdravlja životinja, kao preventivnoj mjeri zaštite zdravlja ljudi, općina mora posvetiti znatno veću pažnju. Neophodno je izgraditi Veterinarsku stanicu, koja će biti materijalno i kadrovski sposobna pružiti sve potrebne usluge vlasnicima životinja, a takođe i držati pod kontrolom zdravstveno stanje životinja na području općine. Ovim bi se spriječilo da Hadžići kotiraju kao epicentar kravljeg ludila, kju groznice ,bruceloze idrugih bolesti.

   Obzirom da na području općine Hadžići postoji više kamenoloma, koji  enormnom eksploatacijom kamena često ugrožavaju prirodnu ravnotežu, a nerijetko i proizvode prašinu i eksplozijama dovode građane u stresne situacije, potrebno je od istih tražiti elaborate o zaštiti prirodne sredine i stalnim prisustvom nadležnih inspekcija insistirati na njihovom provođenju. Takođe prema Zakonu o lokalnoj samoupravi ne izbjegavati saglasnost lokalnih zajednica za dobijanje upotrebnih dozvola ovih pogona.

   Posebnu pažnju općina treba posvetiti mladima. U obrazovanju učiniti sve da se stvore materijalni uslovi za što kvalitetnije obrazovanje i vaspitanje. Postojeće sportske plohe urediti, a po ukazanoj potrebi napraviti i nove i dati na gazdovanje odgovornim ustanovama ili udruženjima uz uslov bezuslovne otvorenosti za mlade. Sportskim klubovima postaviti uslove u pogledu programa i masovnosti učešća mladih.

   Katastrofalno stanje u oblasti kulture pokušati riješiti sa jedinom trenutno registrovanom ustanovom u ovoj oblasti (KSIRC Hadžići) njenim osposobljavanjem i stvaranje uslova za organizaciju kulturnih manifestacija koje će zadovoljiti ove potrebe građana.

Dobrodošli na blog GDS BiH OO Hadžići
<< 09/2008 >>
nedponutosricetpetsub
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930

MOJI FAVORITI
KANDIDATI GRAĐANSKE DEMOKRATSKE STRANKE
GRAĐANSKA BOSNA I HERCEGOVINA
EKONOMSKE REGIJE
JEDAN PREDSJEDNIK
DVODOMI DRŽAVNI PARLAMENT

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
125569

Powered by Blogger.ba