Dobrodošli na blog GDS BiH OO Hadžići

GRAĐANI BOSNE I HERCEGOVINE ČUVAJTE I BRANITE BOSNU I HERCEGOVINU OD SVAKOGA KO U NJOJ I OD NJE ŽIVI A NE OSJEĆA SE NJENIM GRAĐANOM ILI GRAĐANKOM http://gds.ba/

30.05.2010.

Pocinjemo i sretno

Predsjednik Građanske demokratske stranke Bosne i Hercegovine Ibrahim Spahić prisustvovao je sjednici Općinskog odbora GDS BiH Hadžići u prostoru umjetničke galerije TOLAN u Pazariću i uručio članske knjižice novim članove GDS BiH, koji će prvi puta izaći na izbore.

Na sjednici je bilo riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, pripremama za opće izbore 2010. i aktuelnim problemima na području Općine Hadžići.

Uvodno izlaganje podnio je predsjednik Općinskog odbora GDS BiH Hadžići Jazid Bajrić, koji je čestitao članovima na uspješno urađenom poslu u procesu kvalifikovanja GDS BiH za opće izbore, što je rezultiralo odlukom CIK-a o validnosti prijave GDS BiH na naredne izbore.

Sa sjednice je još jedanom upućen protest GRAS, u koji stanovnike Hadžića tretira kao građane drugog reda, jer je ukinuo linije poslije 21,30 sati za sve dijelove općine Hadžići, a zaključeno je da i Kantonalna vlada snosi odgovornost za ovakav GRAS-ov potez.

Nakon sjednice članovi GDS BiH su obišli izložbu djela Šerifa Mešanovića i nastavili druženje u Pazariću.

Sarajevo, 29. maja 2010.
11.05.2010.

Visoki predstavnik Valentin Inzko posjetio GDS BiH

Predsjednik Građanske demokratske stranke Bosne i Hercegovine Ibrahim Spahić sa članovima rukovodstva GDS BiH primio je danas u službenu posjetu visokog predstavnika međunarodne zajednice i specijalnog predstavnika EU u BiH Valentina Inzka i upoznao ga sa 20-godišnjim djelovanjem GDS BiH u političkom životu BiH i planovima za povratak u vlast.

Tokom razgovora predstavnici GDS BiH predstavili su Inzku program GDS BiH za izlazak iz ekonomske, socijalne i političke krize u BiH, naglasivši kako je suštinski bitan korak u pravcu ekonomskog razvoja zemlje donošenje novog ustava koji bi uspostavio značajno manju, jeftiniju i efikasniju administraciju, te vladu sa nadležnostima kompatibilnim ustrojstvu Evropske komisije.

U tom smislu GDS je visokom predstavniku predstavila svoj prijedlog sveobuhvatnih ustavnih promjena i projekte za reforme u obrazovanju, zapošljavanju, zdravstvenom i penzionom osiguranju, te svoje viđenje ekonomsko-socijalnog dijaloga i uloge civilnog društva u ostvarivanju Strategije za ekonomski razvoj BiH i Strategije za socijalnu inkluziju za period 2010. – 2014. te u primjeni evropskih standarda. 

U središtu razgovora bilo je i zalaganje GDS BiH za euroatlantske integracije, kao i regionalna suradnja u jugoistočnoj Evropi i u okviru Mediteranske unije u oblasti infrastrukture, energetike, zaštite životne sredine i drugih projekata prekogranične i euroregionalne suradnje.

Predstavnici GDS-a su visokog predstavnika upoznali sa inicijativom da se na predstojećoj regionalnoj konferenciji 2. juna, pod predsjedanjem Kraljevine Španije, pokrene dijalog o pravima manjina u zemljama regije, jer je to pitanje značajno u svim zemljama jugoistočne Evrope, ali i u zemljama Evropske unije.   

Visoki predstavnik poželio je predstavnicima GDS BiH da građani na izborima prepoznaju kvalitet njihovih programa i kandidata i da izaberu novu vlast koja će brže i odlučnije povesti Bosnu i Hercegovinu u Evropsku uniju. Inzko je kazao kako vjeruje da Bosna i Hercegovina nakon zatvaranja OHR-a već naredne godine može postati zemlja kandidat za članstvo u EU.  

Predsjednik GDS BiH Ibrahim Spahić uručio je uvaženom gostu knjigu “Parlamentarna skupština BiH 1998 – 2002” u izdanju GDS BiH, poster “Izazov Evropske unije” Dalide Karić-Hadžiahmetović i cvijet iris, symbol GDS BiH.

Sarajevo, 10. maja 2010
Dobrodošli na blog GDS BiH OO Hadžići
<< 05/2010 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

MOJI FAVORITI
KANDIDATI GRAĐANSKE DEMOKRATSKE STRANKE
GRAĐANSKA BOSNA I HERCEGOVINA
EKONOMSKE REGIJE
JEDAN PREDSJEDNIK
DVODOMI DRŽAVNI PARLAMENT

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
125569

Powered by Blogger.ba